Twee maanden later…

Twee maanden later…

19 september 2020 0 Door Berry Veldkamp

We zijn twee maanden verder sinds het vorige stukje, dus het is wel tijd voor een kleine update. In de eerste maanden van de coronacrisis had ik erg veel tijd over. Die tijd heb ik benut door deze website te bouwen en intensief bezig te zijn met mijn trainingen voor een marathon in het najaar. De afgelopen twee maanden zijn deze doelen een beetje naar de achtergrond verdwenen.

Mijn overstap naar een nieuwe werkgever, waarbij ik ook nog eens in een leertraject zit, heeft ervoor gezorgd dat ik een stuk minder tijd over heb om te schrijven. Dat is niet erg, het zorgt er alleen voor dat ik wat minder updates kan plaatsen.

Wat is er in de afgelopen maanden gebeurd? Alle marathons zijn afgelast. Ondanks dit feit besloot ik in eerste instantie gewoon door te trainen. Het plan was om de marathon dan maar alleen te lopen. De duurlopen werden langer en ik voelde me goed, al was ik vaak behoorlijk moe na de trainingen. Maar dat is niet zo gek na een duurloop van 2,5 uur.

Een klein misstapje

Tot drie weken geleden verliep alles volgens schema. Maar toen ging het mis tijdens een rustige duurloop door de tuinen van landgoed de Horsten. Ik besloot om lekker de bospaadjes op te zoeken. Daar maakte ik een misstap op een uitstekende tak, waarbij ik mijn knie gelijk voelde. Op dat moment besloot ik rustig terug te wandelen en in eerste instantie dacht ik dat het wel weer weg zou trekken. Na een week rust kon ik echter nog steeds niet hardlopen. Al binnen 500 meter begon mijn knie weer op te spelen.

Een paar dagen later besloot ik om toch maar even langs de fysio te gaan, die de vinger (behoorlijk letterlijk) op de zere plek aan de zijkant van mijn knie wist te leggen. De aanhechting van de buitenste kuitspier heeft een tik gehad.

Ondertussen zijn we weer een dag of tien en een bezoekje aan dezelfde fysio verder en het lijkt langzamerhand allemaal de goede kant op te gaan. Het hardlopen mag ik weer opbouwen. In plaats van de geplande marathon of (hele) lange duurloop, mag ik nu proberen op een heel rustig tempo weer een half uurtje te lopen.

Het programma van vandaag: 500 meter hardlopen, 100 meter wandelen, 8 herhalingen. Hopelijk houdt de knie het, dan is het een flinke stap vooruit!

Ondanks de kleine tegenslagen en het wegvallen van mijn marathondoel, voel ik me momenteel goed. Ik maak weer stappen vooruit en ben blij dat ik weer lekker kan hardlopen. Voor 2020 heb ik geen wedstrijddoelen. Het enige doel is om de ontspanning in hardlopen terug te vinden. Tijd, snelheid en afstand zijn onbelangrijk. Gewoon lekker lopen te lopen!