Recept: Lactosevrije pannenkoeken met bier

Recept: Lactosevrije pannenkoeken met bier

16 april 2020 0 Door Berry Veldkamp

Een bericht aan al die mensen die hun pannenkoeken op de normale manier klaarmaken. Je weet wel, melk, ei, boter en bloem. Het kan lekkerder! Dat zal je na het bereiden van onderstaand recept zeker beamen. We gaan beginnen aan de lactosevrije pannenkoeken met bier.

Ingrediënten voor 6 pannenkoeken

  • Een flesje oud-bruin bier, van bijvoorbeeld Brand.
  • 150 gram bloem
  • 2 eieren
  • Eén eetlepel suiker
  • Eén theelepel zout
  • Beetje kaneel
  • Olie om in te bakken
Ingrediënten voor een lactosevrije pannenkoek met bier.

Stap 1: Doe de bloem, suiker, zout en kaneel samen in een kom, pak een garde en maak er alvast een mengsel van. Doe er eieren en bier bij en blijf mengen tot het een lekker mengsel wordt zonder klonten. Het mag best wel dun zijn, want de pannenkoeken horen ook dun te zijn. Doordat je gebruik maakt van een donker biertje en kaneel, is het een vrij donker mengsel geworden. Mocht je een ander soort biertje gebruiken dan de oud-bruin, dan is het lekker om iets meer suiker en kaneel te gebruiken. Toch blijft oud-bruin het lekkerst, want dit bier is van zichzelf iets zoeter.

Stap 2: Verhit een koekenpan. Doe er een beetje olie in en zorg dat de pan aan alle kanten lekker vet wordt, zodat de pannenkoek niet kan aanbakken. Laat de vette pan goed heet worden, dan mislukt je eerste pannenkoek niet. Een soeplepel is handig om het beslag uit de kom halen en in de pan gieten, probeer maar.

Stap 3: Keer de pannenkoek na een paar minuten om, zodat ook de andere kant lekker kan bruinen. Als dat gebeurd is, is de basis van je pannenkoek klaar.

Stap 4: De pannenkoek is van zichzelf al erg smakelijk en redelijk zoet. Het is een aanrader om de pannenkoek dan ook met zoet beleg te eten. Ik houd er enorm van om de pannenkoek met aardbeien en kaneelsuiker te eten. Stroop of chocola of iets dergelijks kan natuurlijk ook, maar dat gaat de smaak van de pannenkoek overheersen. Kaas zou ik afraden, omdat deze pannenkoek vrij zoet is.

Lactosevrije pannenkoek met aardbeien

Dat ziet er toch lekker uit hè. Dus lieve mensen… Maak je (lactosevrije) pannenkoeken met bier, het gaat er zeker niet op achteruit! Geniet!

Je kan me sinds kort ook volgen op Instagram!