Minidocu: The Ultimate Fan

Minidocu: The Ultimate Fan

17 mei 2020 0 Door Berry Veldkamp

Waar ik vorige week schreef over een ultraloper die bijzondere prestaties levert, schrijf ik dit keer over de ultieme fan. Zal die bestaan? Niet per se, denk ik, of in ieder geval zal de ultieme fan voor iedereen iemand anders zijn. Bepaalde mensen kunnen je toch meer inspireren om je doelen te behalen, dan anderen. Vaak zijn het de mensen die dicht bij je staan die je het best kunnen motiveren. Toch is de naam van deze korte documentaire uit 2015 ‘The Ultimate Fan’. Misschien bestaat hij/zij dan toch?

Bill Dooper

“Bill is the nr. 1 superfan of Ultrarunning.”

Op het moment dat de documentaire wordt opgenomen, is Bill Dooper 80 jaar oud. Hij is voor het eerst aanwezig op de Western States 100 in Auburn, Californië. Dat hij hier voor het eerst is, is mogelijk gemaakt dankzij een crowdfunding georganiseerd door een aantal ultrarunners die Bill er graag bij willen hebben. In de documentaire ‘The Ultimate Fan’ wordt Bill gevolgd tijdens deze wedstrijd.

Een ander goed verhaal over Bill vinden we op de website van de crowdfundcampagne, waar wederom Dylan Bowman aan het woord is.

At a recent Leadville (I think 2011) Tim Parr and Duncan Callahan asked Bill if they could crash on the floor of his house before race day. He graciously opened his home to the two former champions but insisted they sleep in his bed. The then 77 year old Bill Dooper curled up on the floor of his own home so that they’d be more comfortable. Classic Dooper.”

Soms zijn het niet de lopers die ons inspireren, maar juist de omstanders, degene die je aanmoedigen op de lastige momenten. Helaas is Bill Dooper in 2018 overleden. Mocht je een superfan, zoals Bill Dooper was, in de buurt hebben, dan zul je altijd je beste beentje voor zetten tijdens al je wedstrijden. Ook als ze 100 mijl lang zijn!

Voor meer toffe documentaires en goede hardloopverhalen kan je op de motivatie pagina terecht. Hier zal ik regelmatig een leuk verhaal of mooie documentaire delen.

Je kan me ook volgen op Instagram.