Film: 100 Meters

Film: 100 Meters

26 april 2020 0 Door Berry Veldkamp

Ramón Arroyo wordt gediagnosticeerd met MS. Multiple Sclerose. Hij krijgt te horen dat hij binnen een jaar geen 100 meter meer zal kunnen lopen. Daar neemt hij geen genoegen mee. Hij besluit te gaan trainen. In het begin van de film is 100 meter lopen daadwerkelijk een enorme opgave, maar hij wordt sterker en krijgt steeds meer plezier in zijn trainingen. Hij besluit een nieuw doel na te streven: Een Ironman.

Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het verhaal van Ramón Arroyo is indrukwekkend, ontroerend en meeslepend. Opgeven is geen optie.

Sport kan werken als een medicijn, dat blijkt wel uit deze film. Doordat Ramón, ondanks de Multiple Sclerose, zijn lichaam blijft uitdagen, boekt hij progressie. Door veel te sporten, veel te trainen, weet hij zijn ziekte beter onder controle te krijgen en zelfs naar de achtergrond te verdringen.

De uitdaging die Ramón aangaat is enorm. In eerste instantie voelt 100 meter lopen als een zware training. Het is een gek idee om voor een Ironman te gaan trainen, als wandelen al een zware opgave is. Toch besluit hij ervoor te gaan.

Wil je Ramón Arroyo blijven volgen? Neem dan een kijkje op zijn instagrampagina. Ben je na het zien van de trailer enthousiast geworden, dan kan je de film vinden op Netflix door te zoeken op ‘100 meters’. De film duurt 1 uur en 48 minuten. 

In ‘de motivatie’ zal ik regelmatig een leuke hardloopdocumentaire, een mooi verhaal of een goed boek delen. Soms heb je geen zin om te trainen, dan heb je even een duwtje in de rug nodig. Een mooie documentaire kan je het zetje geven om toch naar buiten te gaan. Voor meer van dit soort documentaires, films of verhalen kan je dus terecht op de motivatie pagina.

Je kan mij sinds kort ook volgen op Instagram.