Documentaire: Out There, Karel Sabbe

Documentaire: Out There, Karel Sabbe

10 mei 2020 0 Door Berry Veldkamp

Als je zo vaak op één en dezelfde plek traint, dat die plek naar jou vernoemd wordt, dan weet je dat je een bijzondere missie bent aangegaan. Karel Sabbe is het gelukt. Er bestaat namelijk een Karel Sabbe berg, hij is 38 meter hoog en heeft een hellingsgraad van 22,4%.

Hoe kom je aan je eigen berg? Karel Sabbe is een ultraloper die traint voor bijzondere uitdagingen. Dit doet hij erg vaak op dezelfde berg, die daarom naar hem is vernoemd. Waar hij dan voor trainde? De Marathon des Sables, de Pacific Crest Trail en de Appalachian Trail in Amerika. Beide trails liep hij in de snelste tijd ooit, waarmee hij in het Guinness Book of World Records is opgenomen.

Documentaire

In de documentaire die ik hier met jullie deel zie je de voorbereiding van Karel Sabbe op een nieuw avontuur. The Barkley Marathons. Waarschijnlijk de zwaarste race op aarde. Slechts 15 mensen wisten ooit deze wedstrijd uit te lopen. Zodra iemand dat gelukt is, wordt het parcours aangepast, zodat het de keer erna nog lastiger wordt om te finishen.

Ik vind dit een enorm mooie documentaire. Je krijgt echt een kijkje in het leven van Karel Sabbe en de manier waarop hij toewerkt naar de bizarre uitdaging die de Barkley Marathons is. Duizenden keren een berg op en af lopen en duizenden trainingsuren om zo goed mogelijk voor de dag te komen met de wetenschap dat je zeer waarschijnlijk gaat falen.

“But it’s never a bad thing to get your feet back on the ground”

Als je het leuk vindt om Karel Sabbe verder te volgen, kan dat via zijn Instagram. Er komen vast nog bijzondere avonturen aan.

Voor meer toffe documentaires en goede hardloopverhalen kan je op de motivatie pagina terecht. Hier zal ik regelmatig een leuk verhaal of mooie documentaire delen. Zelf ben ik net als Karel ook te volgen op Instagram. Mijn avonturen zullen misschien wel een stukje minder heldhaftig zijn 😉