De brug was afgesloten

De brug was afgesloten

13 mei 2020 0 Door Berry Veldkamp

Na de rustweek die ik vorige week in mijn trainingsschema zat, mocht ik deze week weer verder gaan met het opbouwen van mijn kilometers. Het was deze week de bedoeling om in totaal rond de 45 tot 50 kilometer te lopen. Dankzij een afgesloten brug zat ik aan de bovenkant van dit aantal 😉

Na de rustige duurloop op dinsdag was ik van plan om op woensdag een lekkere intervaltraining af te werken. Het plan was om 10 x 400 meter te lopen rond de 04:00 min/km. Nog voor ik vertrok had ik al bedacht dat er een brug afgesloten is, dus dat ik niet mijn vaste route moest lopen, die wel langs deze brug leidt.

Toen ik twee kilometer onderweg was, was deze wijsheid kennelijk totaal verloren gegaan. In een vlaag van verstandsverbijstering besloot ik namelijk eerst tegen de wind in te willen lopen, zodat ik het laatste stuk wind mee zou hebben. Door eerst wind tegen te lopen, zou ik sowieso gebruik moeten maken van de afgesloten brug. Dat ging natuurlijk niet. Foutje.

Helaas ontdekte ik dat foutje pas in mijn 8e herhaling, toen ik voor de afgesloten brug stond. Ondertussen was ik toch wel enigszins vermoeid geraakt door de hoge snelheden op de intervallen. Linksom of rechtsom, ik moest sowieso nog ongeveer 6 kilometer naar huis lopen.

Ik besloot dan maar door te lopen (05:20) richting de volgende brug in een relatief hoog tempo om vervolgens terug naar huis te kunnen lopen. Uiteindelijk kwam ik ongeveer een half uur later dan verwacht, toch behoorlijk vermoeid (maar zeker voldaan!) thuis. Het was een bijzondere training, een interval en tempoloop in één. Ik liep 14 kilometer in plaats van de 9 die ik wilde afleggen.

Donderdag genoot ik van mijn rustdag. Die kon ik goed gebruiken. Vervolgens liep ik nog drie rustige duurlopen om mijn weektotaal te completeren.

Afgelopen week

MaandagRust0 km
DinsdagRustige duurloop8 km
WoensdagInterval14 km
DonderdagRust0 km
VrijdagRustige duurloop7 km
ZaterdagLangzame duurloop9 km
ZondagRustige duurloop12 km

Weektotaal: 50 kilometer

Dankzij het foutje op woensdag kwam mijn weektotaal op een mooie 50 kilometers uit. Komende week zal ik een korte test gaan doen om te kijken hoe mijn conditie ervoor staat, waarna mijn specifieke voorbereiding op de marathon gaat beginnen.

Je kan mijn vorderingen blijven volgen in ‘mijn uitdaging’ of via mijn Instagram waar ik regelmatig iets van me laat horen.